Yhdensorttista sitruunakanaa

Yhdensorttista sitruunakanaa

Ihan ensi alkuun sanon, että tämän ruuan voi tehdä myös vegaanisena. Eli ilman kanaa. Lisää vain kasviksia ja jättää kanan pois. Ihan hienoisesti maku muuttuu, mutta hyvää tämä on silti. Hankalin osuus on hankkia suolaan säilöttyjä sitruunia. Kokeile vaikka tätä internetkaupaa.

Paras tähän on mehevä kananrintaleike. Siinä on vähän luuta ja nahkaa. Antavat makua. Paistileikekin käy hyvin. Niiden kanssa on vain muistettava, että jostain syystä ne pienenevät kypsentäessä todella paljon. Rasva ja muu neste lähtee karkuun. Varaa neljä rintaa tai kahdeksan paistipalaa.

Leikkaa valmiiksi paljon sipulia. Esim 8 pientä sipulia isoiksi paloiksi. Tee sama homma kolmelle kookkaalle suippopaprikalle. Hakkaa myös valkosipulia vaikka sen kahdeksan isoa kynttä. Myös miedon chilin voi siivutella valmiiksi. Leikkaa sitruunat lohkoiksi. Jos sitruunat ovat olleet säilöntään mennessä suuria, niistä voi leikata hedelmälihan pois ja käyttää pelkän kuoren. Kannattaa maistaa ensin, että mitenkä asian kanssa etenee, hedelmäliha voi nimittäin olla kitkerä.

Ota valmiiksi mausteet: kurkuma, savustettu paprika, kuivattu inkivääri ja juustokumina eli jeera. Valuta myös sopiva määrä oliiveja valmiiksi. Vihreä, pullea oliivi on oikein hyvä. Sellainen neljä oliivia per ruokailija on aika hyvä määrä. Mausteiden suhdetta toisiinsa voi vaihdella; eniten kurkumaa, sitten paprikaa, sitten inkivääriä ja ehkä vähiten juustokuminaa, koska mausteelle ominainen hienhaju.

Pannulle öljyä ja kanat perään. Paista niihin pinta ja nakkaa perään valkosipulit ja sipulit. Pannu saa olla iso. Jos ei ole, mausta kanoja usella teelusikallisella kurkumaa, paprikaa ja kuminaa ja siirrä kanat pataan odottamaan ja kuullottele kasviksia erikseen. Mausteita voi vähän paistaa pannulla. Ne eivät ole kuumuudesta mokkiskaan. Kunhan eivät pala.

Kasviksia kannattaa siis vähän kuumennella pannussa, että maku voimistuu. Sen jälkeen kaikki nakataan pataan, laitetaan jonkin verran vettä ja suolaa päälle ja isketään kokonaisuus uuniin 150 asteeseen puoleksitoista tunniksi. Liemeksi voi myös käyttää suolasitruunoiden lientä. Suolamäärä kannattaa tarkistaa, ettei tule tönkköä. Tarjoillessa päälle tooodella reilusti hakattua sileälehtistä persiljaa ja korianteria ja vaikka minttua, jos minttua mieli halajaa.

Tarjoa runsasmakuinen mössö manteliriisin kera.

Please enable Javascript, thank you.