Reichsrat von Buhl

Reichsrat von Buhl

Rieslingin tiellä jatkuu viineistä kirjoittaminen. Vähän tämä tietenkin teitä suomalaisia lukijoita keljuttaa, nimittäin tätä herkkukuplivaa ei Alkosta välttämättä saa kuin tilaamalla. Viinillä on maahantuoja, mutta hyllyihin tämä kupliva ja luonteikas riesling-kuohuviini ei ole vielä päätynyt.

Tämä tasokas kuohuviini Saksan Pfalzista on siinä mielessä syntynyt omaksi lajikseen, sillä harva kellarimestari Saksassa päästää sektinsä näin hiivaiseksi. Se ei ole lainkaan huono asia, sillä normaalisti hyvinkin hedelmäiseen, hapokkaaseen ja kevyehköön riesling-viiniin tulee tässä tapauksessa paahteisuuden mukanaan tuomaa luontteikkuutta. Mistään Champagnen alueen briossisämpylästä ei tässä kuitenkaan ole kysymys, vaan viini on rypäleelle uskollinen.

Tuoksussa on aprikoosia, herukkaa ja vähän kypsän sitruunankin aromia. Perinteistä kypsyneemmän Rieslingin petroolia tuoksussa tuskin erottaa.

Väri on ehtinyt kypsyä hieman kullankeltaiseksi, ollen kuitenkin raikas ja läpikuultava. Maku on kyspynyt hapokkaasta rypäleestä huolimatta ja ehkä siitä johtuen suussa sopivasti viipyileväksi. Omena ja pienen pieni hiivainen paahteisuus ottavat toisistaan mittaa. Kuplat viinissä on oikein mitoitettu. Ei väkivaltaa eikä latteutta.

Von Buhlin kellarimestari on tullut Saksanmaalle niinkin nimeikkäästä talosta kuin Bollinger. Mathieu Kauffman on tuonut tullessaan tarkkuuden ensimmäisen puristeen käytöstä parhaissa viineissä ja malttanut kypsytellä viiniä muutaman vuoden. Siksi tämä riesling on itselleen uskollinen, vaikka kilpaileekin laadussa niiden perinteisten burgundilaisista rypäleistä valmistetun laatuviinin, nimittäin samppanjan, kanssa.

Suoraan tilalta tämän viinin sai ostaa 15,90 euron hintaan. Alkossa sen hinta kivunnee 20 euron paremmalle puolelle, jos viini koskaan hyllyihin päätyy.

Kuohuviini sopii erinomaisesti mihin tahansa tilaisuuteen. Brunssille, kilistyksiin, kevyiden kalaruokien kanssa, iltaseuraksi hedelmien ja makeiden jälkiruokien kanssa. Tämä viini tuskin säikähtää linturuokiakaan tai rasvattoman possun aromia.

Please enable Javascript, thank you.