Paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali on esiintynyt tässä blogissa aiemminkin, mutta on nyt sen verran herkullisen ajankohtainen, että ansaitsee toisen tulemisen.

Ruoka on helppo valmistaa, kunhan jaksaa vähän tehdä töitä liedellä ja uunissa.

Laita uuni 220-asteeseen ja grillivastus päälle.

Osta pieniä kukkakaaleja. Poista niistä vihreät lehdet, huuhtele kukkakaalit, jätä kanta. Laita kattilan pohjalle vettä ja aseta kukkakaali kannalleen seisomaan veteen niin, että vesi juuri ja juuri yltää alimpiin kukintoihin. Laita tiivis kansi kattilaan ja väännä levylle lämpöä. Anna kukkakaalien kiehua viisi minuuttia. Kiehumisaika riippuu kukkakaalin koosta ja lieden nopeudesta. Höyrytysajaksi suosittelen mieluummin liian lyhyttä kuin pitkää aikaa. Kaalit jatkavat kypsymistään uunissa ja ne saavat muutenkin mieluummin olla napakoita kuin löllöjä.

Muutaman minuutin höyrytysajan jälkeen kukkakaalit voi nostaa vedestä uunipellille, leivinpaperin päälle. Laita kukkakaalit uunin melko alas. Anna paahtua, kääntele tarvittaessa. Kukkakaalit ovat valmiita, kun niiden pinta on kullanruskea-ruskea. Poista kaalit uunista. Leikkaa kukinnot kuumana irti varresta ja laita ne tarjoiluastiaan. Lorota päälle oliiviöljyä reilusti, lisää suolaa ja ripottele päälle vielä pistaasimursketta tai -jauhoa. Tarjoile.

Pienen kukkakaalin voi tarjoila myös kokonaisena esimerkiksi alkupalana. Ison kukkakaalin voi taas nostaa kokonaisena pöytään ja siitä voi jokainen leikella haluamiaan paloja.

Please enable Javascript, thank you.