Fetasalaatti

Fetasalaatti

Tämä kuorittavista ja pilkottavista asioista koostuva salaatti on mainio kesäruoka ja lisuke vaikka grillatulle lihalle. Tiedän, että kesä on tämän vuoden osalta jo mennyt, mutta kai sitä kotimaisia mansikoita ja avomaankurkkuja saa vähän muistella vielä.

Aineksia tähän tulee seuraavanlaisia:

  • Avomaan- tai normikurkkua
  • Mansikoita
  • Pinjansiemeniä
  • Basilikaa ja/tai minttua
  • Fetajuustoa
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä

Pese ja kuori avomaankurkut ja pilko ne melko reiluiksi kuutioksi

Pese mansikat ja poista kanta. Puolita.

Paahda pinjansiemenet.

Tähän kohtaa on kai hyvä muistuttaa pinjansiemenen paahdosta. Paahtaminen voimistaa siemenen makua ja antaa sille pähkinäisen arominen. Siemeniä vois siis käyttää paahtamattomanakin, mutta ne saavat paahdosta lisäarvoa. Paahtaminen onnistuu parhaiten pannulla. Siihen tarvitaan malttia. Pannulle ei lisätä rasvaa, eikä liettä käännetä täysille. Pinjansiemeniä myös liikutellaan ja käännellään koko ajan. Ne ottavat nopeasti väriä ja kärähtävätkin nopeasti. Tummanruskea väri on vielä ihan ok syötäväksi, mutta mustaksi mennyt siemenen pinta maistuu ikävältä. Liesi siis 3/4-teholle ja lastalla siemeniä liikuttelemaan. Siemenet kannattaa myös valmistuttuaan kipata pois pannulta, sillä kuuma pannu jatkaa paahtamista, vaikka se olisikin jo pois liedeltä. Tässä tämä pikaohje.

Lado kurkut, mansikat ja yrtit.  Lisää vähän sormisuolaa ja lorota päälle oliiviöljyä. Murenna päälle valutettu fetajuusto. Fetajuuston valintaan kannattaa sen verran kiinnittää huomiota, että jättää ne kumisimmat lehmänmaitokuutiot kauppaan ja ostaa hyvärasvaista ja pehmeää, kauniisti murenevaa versiota. Kippaa tasaisesti kaiken kukkuraksi pinjansiemenet. Grillaa kaveriksi kalaa, kanaa tai lihaa.

Please enable Javascript, thank you.