Fenkoli-varsisellerisalaatti

Fenkoli-varsisellerisalaatti

Tämä salaatti on herkullinen lisuke vaikka paahdetun lohen kanssa. Tai sellaisenaan. Helppo valmistaa.

Tarvitset tuoretta fenkolia, varsiselleriä, pinjansiemeniä, persiljaa ja halutessa korianteria, parmesaania, sitruunamehua, oliiviöljyä, pippuria ja suolaa.

Leikkaa fenkoli puoliksi ja poista varsiosat ja tillin näköiset kasvut. Siirrä ne sivuun, sillä ne voi käyttää kalaliemeen mausteeksi. Siis jos kalaliemi on keitto-ohjelmassa lähiaikoina.

Leikkaa fenkolia ohuiksi siivuiksi. Jätä kanta pois salaatista. Siivuta varsisellerit, paahda pinjansiemenet ja vuole parmesaani. Sekoita fenkolit, selleri, persiljanlehdet (halutessa korianterinlehdet) ja pinjansiemenet. Jos tarjoiluun on aikaa, laita päälle kansi tai kelmu, jottei salaatit kuivu.

Juuri ennen tarjoilua lorota sekaan oliiviöljyä ja sitruunamehua. Lisää suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Laita parmesaanilastut päälle. Nesteitä eikä suolaa kannata lisätä kovin paljon ennen tarjolua, sillä sitruunan happo ja suola pehmittävät kasviksia. Maku on edelleen hyvä, mutta salaatista tulee vetinen.

Please enable Javascript, thank you.