Punajuuri et chevre

Punajuuri et chevre

Pyynnöstä ja niistä huolimatta kirjoitan tämän yksinkertaisen alkupalan ohjeen nähtäväksenne. Tämä on hyvin samankaltainen kuin aiemmin postattu punajuurisalaatti, jossa on vuohenjuustoa ja pähkinää, mutta vähän hienostuneempi.

Aloita kuorimalla punajuuret. Yksi pieni punajuuri per ruokailija. Vanha kansa sanoo, että punajuuret pitää keittää kuorineen, jotta väri ei karkaa, itse en ole maussa huomannut merkittävää eroa, joten kuori siis juuret raakana. Jätä juuret odottamaan kylmään veteen.

Sekoita vuohenjuustoa, creme fraichea, hippasta suolaa ja muskottipähkinää vimmatusti, niin että niistä muodostuu tasainen tahna. Vuohenjuustoa saa ns. kuorettomana, pehmeänä versiona ja se käy tähän ruokaan hyvin, Jos teet tahnan juustosta, jossa on homekuori, se kannatta leikata pois, jottei tahnaan jää klimppejä. Neljää annosta varten tarvitset n 150 g juustoa ja 1 dl:n creme fraichea. Valmistusvinkki: Anna aineiden lämmetä huoneenlämmössä, jotta ne sekoittuvat keskenään paremmin.

Tahnan voi laittaa pursotinpussiin, josta se on helppo annostella punajuurten päälle. Laita tahna jääkaappiin odottamaan.

Nyt punajuuret keittymään. Keitä ne kypsiksi, mutta jätä napakoiksi. Tämän oppii vain haarukoimalla juuria ja toistamalla.

Leikkaa appelsiinista kuoret liuskoina. Voit käyttää vaikka kuorimaveistä. Katso kuitenkin, ettei kuoreen jää kovin paljon kuoren alla olevaa vaaleaa väliainesta, koska se on hieman kitkerää. Nypi timjamista lehdet ja pistä ne suolan kanssa yhteen kasaan ja hakkaa veitsellä oikein pieneksi muruksi.

Rutista appelsiinistä mehu. Sivele sillä lautasten ns. peilit, eli se osa, johon ruoka asetellaan. Leikkaa punajuuret lämpiminä ohuiksi siivuiksi ja aseta ne lautaselle. Pursota päälle vuohenjuustotahna ja ripottele appelsiinikuorimurut. Syö.

Kuvassa punertava väri lautasen pohjassa on veriappelsiinin mehua.

p.s. Muskottipähkinän maku on parhaimmillaan, jos sen kulloinkin raastaa kokonaisesta pähkinästä ruokaan.

Please enable Javascript, thank you.