Paahdettu kurkumakukkakaali

Paahdettu kurkumakukkakaali

Brunssiruokasarja jatkuu kukkakaalilla. Tämä tosin on hyvä ja lähes hiilariton illalinenkin vaikka paistetun kanan kanssa.

Kukkakaalin paahtaminen on parasta, mitä kukkakaalille on keksitty sitten sen nimeämisen.

Keittämällä kukkakaaliin jää aina se outo, vähän katkera maku. Paahtaminen ei sitä poista, mutta tuo hienon lisävivahteen kokonaismakuun. Parhaan paahtamisen olen tehnyt ison tikun nokassa takassa ja sen jälkeen vielä paistanut vähän pintaa kukkakaaliin voissa. Se on työläs tapa se.

Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Voit myös käyttää grillivastusta.

Poista kukkakaalista vihreät lehdet. Älä lyhennä kantaa. Laita sellaisen kattilan pohjalle parisen senttiä vettä, johon kukkakaali mahtuu kokonaisena. Aseta kukkakaali kantansa varaan seisomaan veteen kattilanpohjalle, niin että nuput eivät kastu. Kansi päälle, liesi täysille ja vesi kiehumaan. Höyrytä näin kukkakaalia muutama minuutti. Ja totta vie, muutama minuutti riittää.

Ota kattila liedeltä ja avaa kansi. Jäähdyttele pieni hetki, jotta saat kukkakaalin nostettua uunipellillä. Laita homma uuniin ja anna kukkakaaliin paahtua oikein kaunis pinta. Pienen pieni palaneisuuskaan ei ole huono. Ota kukkakaali uunista. Tarkempaa paistoaikaa ei oikein ole, mutta mitä vähemmän aikaa kukkakaali kypsyy, mutta kuitenkin pinnasta paahtuu, sen parempi.

Pyörittele mantelilastuja kuivalla paistinpannulla niin, että hekin vähän paahtuvat.

Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa. Sekoita voisulaan kurkumajauhetta ja morttelissa hienonnettuja korianterinsiemeniä. Kun voisula on vähän jäähtynyt, lisää oliiviöljyä sopivasti.

Irrota kukkakaaleista ns. nuput ja pyörittele ne astiassa maustetun voisula-öljyn kanssa. Ripottele pinnalle mantelit. Se on siinä.

Tämä ruokalaji ei välttämättä kaipaa suolaa, mutta kyllä sitä laittaa saa.

Please enable Javascript, thank you.