Herne-Minttu-Pasta

Herne-Minttu-Pasta

Kesäruokaa. Tässä ruuassa on tämän hetken kuumimmat, kylmät raaka-aineet: minttu ja herne. Herneitä saa nyt paljon, ja minttua kasvaa joka nurkassa, jos sen on erehtynyt jonakin vuonna istuttamaan. Lisäksi tarvitaan tagliatelle-pastaa, suolaa, oliiviöljyä, sitruunaa ja mozzarellaa.

Perkaa herneet.

Pastavesi keittymään. Kun vesi kiehuu, lisää veteen reilusti suolaa. Suolaisuus saa tässä ruuassa tulla pastasta. Kaada paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja kun öljy on kuumahkoa, kaada päälle herneet ja sekoita niin, että herneet lämpeävät, mutta eivät kypsy. Siirrä pannu syrjään. Hakkaa minttu.

Valuta pasta, kun se on kypsää, mutta ei ylikypsää. Siis vain vähän kypsää. Sopivasti kypsää.

Kaada valutettu, ei huuhdeltu pasta herneiden päälle. Sekoita. Laita sekaan minttu, rutista sekaan sitruunamehua reilusti ja sekoita.

Asettele ruoka lautaselle, revi päälle mozzarellasta paloja ja raasta vähän päälle sitruunankuorta. Lisää vielä tilkkanen oliiviöljyä. Tarjoile.

Herne-Minttu-Pasta

Please enable Javascript, thank you.