Extravalkosipuli-yrtti-kana

Extravalkosipuli-yrtti-kana

Tämä on helppo ruoka. Ei valkosipulikammoisille.

Olen aiemminkin ihmetellyt kauppoihin ilmestynyttä broilerin paistileikettä. En tiedä mikä se on, mutta melko halpahintaista joka tapauksessa. Näin siitä saa myös hyvää:

Ota kanat pois paketista ja kuivaa ne talouspaperiin. Pistä palat pataan. Kuori valkosipulinkynsiä yhtä monta kuin kananpaloja on. Valkosipuli on silloin hyvää, kun kynsi on napakka ja leikatessa vähän jopa rapsahtaa. Toki vähän nahkeutunuttakin valkosipulia saa käyttää, mutta epäilen, että kuivuessa esim. noitia karkoittavat ominaisuudet vähenevät. Vampyyreistä puhumattakaan.

Laita pataan timjamin oksia ja salvian lehtiä. Timjami saisi olla sellaista, joka on kasvanut jossakin muualla kuin sellaisessa pienessä muovipurkissa juoksevassa ravinnevedessä. Sellaista, jossa on napakka varsi. Kaada koko ylpeyden päälle todella paljon oliiviöljyä. Ja piilota yrtit ja valkosipulit kanojen alle. Pistä uuniin n. 180 asteeseen ja anna olla n. 50 minuuttia tai jotakin sellaista.

Tämä ruoka on tooodella hyvää vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Senkin saa leipoa itse, jos on hyvä leipomaan. Timjamin oksat voi ennen tarjoilua poimia ruuasta pois. Leipää voi kastaa öljyyn. Siitä ei tule syödessä paha mieli.

 

 

Please enable Javascript, thank you.