Pikaruokaa tomaatista

Pikaruokaa tomaatista

Pasta. Parjattu pikaruoka, jossa on yleensä paljon kaloreita. Jos kovasti kalori pelottaa, on punnitseminen annoskoon hallintaan paras lääke. Ota vaaka ja punnitse kuivapasta – 100–150g on aika passeli annos aikuisellekin. Soossihan se on tunnetusti se, joka lihottaa, mutta jos on öljykäden kanssa maltillinen, niin tässä ruuassa ei ole siitäkään suuresti huolta.

Puhun kaloreista usein kuin hyvistä ystävistäni. Todellisuudessa ne ovat niitä sellaisia ystäviä, joista pitäisi päästä eroon, kun on vieroitushoidossa. Että pääsisi ns. kuiville. Huonoa, mutta ah niin herkullista seuraa.

Oli ystävyys minkä sortin laatua hyvänsä, tässä kuitenkin pikatie onneen.

Laita pastavesi kiehumaan. Muista reilu vesi. Lisää suola vasta veden kiehuessa.

Ota pienehköjä tomaatteja. Tähän aikaan vuodesta saa ainakin saksalaisen kauppaketjun valikoimista espanjalaisia tomaatteja tertussa. Ovat melko maistuvia.

Valitse muutama napakka valkosipulinkynsi, raavi timjamin oksista lehdet.

Puolita tomaatit pituussuunnassa. Laita pasta kiehumaan. Voit valita pastan melko vapaasti. Tämän kanssa sopii hyvin vähän paksumpi nauhapasta.

Pienennä valkosipulinkynnet. Kun pasta on kypsää, sellaista, että siinä on purutuntuma, mutta pinta kuitenkin pehmennyt sen verran, että se suurustaa soossin, kaada se lävikköön valumaan. Pastaahan ei siis huuhdella, tiedoksenne.

Huuhtaise kattilaa. Laita pohjalle oliiviöljyä, niin että pohja peittyy. Säädä lämpö keskipaikkeille ja lisää valkosipulihake öljyyn ja pyöritä kiivaasti, älä ruskista. Päjäytä sekaan tomaatinpuolikkaat, pyörittele hetken aikaa. Laita kansi päälle. Anna köllötellä minuutin, pari. Huiskauta sekaan timjaminlehdet.

Siirrä homma pois levyltä. Tomaattien pitäisi olla sellaisessa kunnossa, että kun niitä alkaa sekoittaa, ne melkein hajoavat. Melkein. Pasta sekaan, sekoitus, rouhaisu mustapippuria, tarkista suola. Syö. Jos tuntuu, että energiakonsentraattio ei ole kohdallaan, laita annoksen päälle todella hienoksi raastettua grana padano -juustoa. Maullisesti se ei tuo kovinkaan suurta lisäarvoa, mutta juusto on aina juusto.

Please enable Javascript, thank you.