Parsamunakas

Parsamunakas

Tästä maailman helpoin brunssiruoka. Tai maailman ja maailman. Ei voi tehdä munakasta rikkomatta munia, kuten huono käännöslausahdus kuuluu. Helppoa ja hyvää tämä on silti.

Pese vihreät parsat ja napsuttele ne poikki sellaisesta kohdasta, josta parsa pienellä pakottamisella napsahtaa poikki. Jonkin verran parsasta menee tuolloin hukkaan, mutta jos haluaa olla hurjan ekonoomillinen, niin kuorii myös vihreän parsan tyven, jolloin hukka ei ole suuri. Valmistusaika vain vähän venähtää.

Riko kolme kanamunaa ja laita munat kulhoon. Töräytä mukaan ripaus suolaa ja riko munien rakenne.

Laita parsat semi-miedolle lämmölle pannulle voihin paistumaan. Kääntele niitä ahkeraan. Vähän varret saavat ottaa väriä. Paistoaika ollee varmaankin sellaiset 12 minuttia. Plusmiinus kolme minuuttia.

Kaada parsojen päälle kananmunat. Anna kypsyä, mutta jätä kananmuna pehmeäksi, jotta annos on mehevä.

Tarjoile sillä lailla, että laita munakasta lautaselle ja raasta vähän parmesaania päälle.

Olin aloittanut tämän ohjeen kirjoittamisen 28.4. ja huomasin nyt, että kiire tulee julkaisun kanssa, koska parsakauden loppuajat ovat käsillä. Nauttikaa! Lisää tulee taas kesäkuun puolen välin jälkeen.

Please enable Javascript, thank you.