Kaalipata, kana ja lime

Kaalipata, kana ja lime

In the making, ennen lientä ja uunia.

Vuosi on siinä vaiheessa, että ”on töissä kova kiire”. Kaikilla. Koko ajan. Siksi on hyvä, että ruoka on hyvää ja nopeaa ja sitten tämähän melkein menee siihen ysikytluvun kaalisoppadieetin hyvään ideaan, kun kaikki haluaa olla rantakunnossa 2016.

Tarvitset uunin, padan, veitsen ja hieman aikaa. Enin aika menee padalla uunissa köllöttäessä, valmistelut vievät kymmenen minuuttia.

Leikkaa valkokaali siivuiksi/paloiksi. Pilko sipulit, kuori porkkanat ja pilko ne.  Lataa kasvikset pataan.

Sitten liemeen ja ruuan proteiinilähteeseen: Jos ostat vanhanaikaisia broilerin rintaleikkeitä, ota niistä luut ja nahka irti ja laita ne kattilaan. Niitä voi keittää todella reilussa vedessä niin että saa herkullisen kanaliemen. Keittoaika on puolisentoista tuntia tai jotakin sellaista. Rintaleikkeistä saadut rinnat, voi leikata ja pistää pataan. Voit myös ostaa valmiita kanaleikkeitä. Paistileikkeitä, tai ohutleikkeitä tai mitäniitänyo, silloin kanaliemi tulkoon kuutiosta tai tölkistä. Kuutioissa ja liemitiivisteissä on usein paljon suolaa ja muita erikoisuuksia, kuten hiivauutetta. Parhaita liemiä on tietenkin itsekeitetyt. Hyviä liemiä valmistaa myös Puljonki. Jos keität liemen itse, lisää siihen suolaa.

Eniveis, porskuttele kananpaloihin pinta kuumalla pannulla pienen öljymäärän kera. Kippaa kanat pataan kasvisten päälle ja kääntele hommat sekaisin. Sujauta sekaan pari palkoa tsiliä. Tämä täytyy tehdä oman kapsaisiinikestävyyden rajoissa. Pitkässä haudutuksessa chileistä irtoaa tulisuutta. Tulisuus toki riippuu myös tsililajista. Yleensä pienet ovat kiukkuisempia. Kuivat käyvät hyvin.

Lorottele kanalientä koko homman päälle sen verran, että se on vähän yli puolenvälin koko sekoitusta. Kansi päälle ja uuniin 130 asteeseen. Anna köllötellä pari kolme tuntia. Hommaa voi sekoittaa pariin kertaan, että kaikki kaalit ja kasvikset kypsyvät. Poista ruuasta chilit, jos mahdollista. Varoita varmuudeksi ruokailijoita kokonaisista paloista.

Anna padan hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Purista annosten päälle limemehua. Jotain taikaa limessä ja kaalissa on. Maistuvat yhdessä herkullisen hyviltä. Parasta tässä ruuassa on  kuitenkin liemi, sen voi joko lusikoida tai imeyttää vaaleaan leipään. Riippuu vähän siitä, montako kaloria persaus kunakin päivänä kestää. Ilman leipää tämä on ravintona melkein kuin pöly. Ravitsevaa ja vähäkalorista.

Please enable Javascript, thank you.