Sekalaisia vitosella

Sekalaisia vitosella

Tämän pöydän antimet on selkeästi suunniteltu jääkaapin jätteiden ehdoilla. Tapenade on syntynyt avoinna olevasta oliivipurkin jäämistöstä, majoneesia varten on löytynyt munat ja öljy, perunoissa ei liene ollut pahaa itämiskasvustoa eikä porkkanoissakaan. Harvinainen herkku on fenkolisalaatti.

Perunat syntyy uunissa. Pese ja kuivaa perunat. Lohko ne ja pistä pellille leivinpaperin päälle. Lorottele päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa, kääntele. Kärvennä perunoita uunissa n. 185 asteessa ja vaihda niiden paistopuolta ja sijaintia välillä. Kippaa kulhoon talouspaperin päälle, dippaa majoneesiin tai tapenadeen.

Fenkolisalaatti on vaikea. Siinä nimittäin fenkoli pitäisi siivuttaa ohueksi. Suosittelen laiskoille leikkuukonetta. Lorota päälle valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä, lisää suolaa, sokeria ja vähän tilliä ja sekoita. Anna hetken maustua. Sopii erinomaisen hyvin kaveriksi halloumi-juustolle.

Paistetut porkkanat. Nokare voita ja tilkka öljyä ja pannu reilulle keskilämmölle. Halkaistut porkkanat paistumaan ja päälle lipstikkasuolaa. Menee sellaisenaan tai majoneesiin kastettuna.

Näköjään joukkoon on eksynyt rekvisiitaksi myös salaatinlehti. Heitä se pois. Paitsi jos laihdutat, rekvisiitta olkoon ruokaasi.

Tapenade – möyri kivettömät oliivit tahnaksi yleiskoneessa. Lisää tarpeen vaatiessa suolaa ja/tai pippuria.

Punaviinin valmistusohjeen kirjoitan myöhemmin. Heti sen jälkeen, kun olen suorittanut enologiaa enemmän kuin peruskurssin.

Sellainen asia tuli vielä tässä mieleen tuota kippomerta katsoessa, että suunnittele ruuanlaiton yhteydessä myös se, kuka tiskaa ja missä välissä. Keittiön pitää olla aina siisti ja järjestelmällinen. Siivoustarpeita varten voi hankkia puolison. Myös tiskikone on hyvä.

Please enable Javascript, thank you.