Gorgonzola-purjoliemikastike

Gorgonzola-purjoliemikastike

Tämä soossi on seurausta possurullasta. Voi tämän tehdä kylmiltäänkin, mutta maku ei ole aivan yhtä mairea.

Possun valelusta ja täytteestä jäänyt lieni lorotellaan kattilaan ja annetaan sen kiehua kasaan. Kasaan keittymisen tarve riippuu liemen reiluudesta. Kun liemi kiehuu, sitä kannatta välillä maistella saadakseen selville intensiteetin . Älä polta kieltä.

Liemi on todennäköisesti melkoisen löysää. Sen voi suurustaa sekoittamalla reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoa about samaan määrään notkeaa voita. Voi-jauhoseoksen voi vatkata liemeen sekaan. Homma ei ole vielä valmis, sillä kastike on vähän epämääräistä koostumukseltaan. Ota homma liedeltä ja roilota menemään sauvasekoittemalla tovi. Niin, että kastike on kaunista, tasaista ja vähän kiiltävää. Tässä soossissa on niin hyvä umami, että tekisi mieli syödä pelkästään sitä illalliseksi.

Ihmettelette varmaan, miksi kuva on poikkeuksellisen hyvä. Sen on ottanut ihminen, joka oikeasti osaa: Pasi Heiskanen.

Please enable Javascript, thank you.