Kepsuppi

Kepsuppi

Nyt on kuulkaa ihan ohjesarja tässä tulossa. Aloitan vähän näin mysteerillisesti ketsupista. Sarja täydentyy briossisämpylällä, jauhelihapiffillä ja majoneesilla. Ehkä vielä lohkoperunat perään, niin sarja on valmis; hampurilainen ja feikkiranut. Jääkää odottamaan. Keittäkää sillä aikaa tomaatteja. Tämä on laiskan miehen kepsuppi, koska siinä ei mitään kalttailla.

Lohko tomaatit ja poista kannat, jos huvittaa.

Laita ne ja hippunen vettä laakeaan kattilaan ja keitä niitä vajaa vartti. Kansi päällä tietenkin.

Kumoa keitetyt tomaatit tiiviseen siivilään, jonka alla on astia. Huitele tomaatteja siivilässä lastalla tai lusikalla. Toimenpiteen nimi on paseeraaminen. Mössö valuu alla olevaan astiaan.

Sijoita mössö vähän pienempään kattilaan ja pistä sekaan suolaa, siirappia tai sokeria ja vähän todella hienoksi jauhettua mustapippuria. Keittele miedolla tulella niin kauan, että mössö alkaa muistuttaa ketsupin koostumusta.

Laiskat, muistakaa tässä vaiheessa huudahtaa, että kaupasta saa ihan hyvää ketsuppia. Se on taivaan tosi, mutta ette saa ylitsevuotavia kehuja hampurilaispöydässä, jos kaikki ei ole omin käsin keitettyä. Itse tekemällä saa sellaista kuin olisi itse tehty.

Kepsuppi

Please enable Javascript, thank you.